Mansgrisvarning

Hemma efter en lite ansträngande dag på jobbet. Vi har under läsåret lite olika projekt och just idag skulle vi köra igång ett projekt som var väldigt nytt för mig. Ansvarig visade sig vara en person som ansåg sig betydligt smartare och bättre än mig och hela dagen har jag fått höra saker som "fröken kan dela ut lådorna till er" samtidigt som han (såklart han) kollade på när jag bar ut 11 lådor lego till eleverna, gravid. Andra upplyftande kommentarer som släpptes under dagen var "kordinatsystem, det borde er fröken lärt er, det har inte jag tid med" och "jag behöver gå en halvtimme tidigt sen vet jag inte hur länge er fröken kan tänkas stanna kvar". Idag valde jag att inte lägga något energi på detta utan jag ryckte mest på axlarna och höll honom kort. Men visst blir det missvisande och svårt för våra elever att rätta sig efter att alla människor är lika mycket värda när vuxna i deras närhet uppvisar denna typ av motsägelsefulla beteende. Jag ska fundera på hur jag ska vinna denna striden. Någonstans känner jag ändå att jag behöver göra det. Det är att ta den enkla vägen att rycka på axlarna och låta det hända, men för mina elever och min blivande dotters skull känner jag att jag inte får vara så lat.
 
 
Resten av kvällen kommer jag spendera här. Höll på att blåsa bort på vägen hem så nu är nog hösten här för att stanna. Men mörka kvällar är lite av min favorit och jag har längtat efter att ha tända ljus varje kväll! 
 
//Lina
 
 

Bokmässa bredvid nazisterna

I helgen hade fler än oss planer här i Göteborg. 1000 nazister skulle demostrera och fler än 10000 motdemostranter visade sitt missnöje. Stämningen på stan var minst sagt orolig och det var poliser överallt. Själv orkar jag knappt lägga ner en tanke på det där då det för mig bara finns en enda anledning till att gå med i en rörelse som står för nazistiska åsikter, otroligt låg intelligens. Så vi korsade stolt gatan hand i hand och entrade årets bokmässa istället. Vi var där förra året också och det gav mersmak så nu kan man nästan säga att det blivit en liten tradition!
 
 
 Jag samlade på mig en salig blandning böcker. En receptbok inför kommande mammaledighet. Känner mig väldigt taggad inför barnvagnspromenader med hemmagjorda smothies. Om man nu inte drabbas av barnvagnsbluesen som huvudkaraktären bok nr 2 gör... Spännande mer kontraster och viktigt att inte förvänta sig att allt ska bli härligt och roligt som blivande mamma tror jag. Sedan köpte jag Elena Ferrantes (pseudonym) uppföljare, läste del 1 i somras och ser fram emot att jag har 3 delar kvar att sätta tänderna i! Sist men inte minst en modern tolkning av Shakespears populära "Så tuktas en argbigga". I fredags fick jag den goda nyheten att jag blir ledig hela höstlovet (egentligen är man som lärare enbart ledig tors+fre). Då står rensning av förrådet på schemat men också en hel del läsning. 
 
//Lina